A pályázat története

Az Év tetője pályázat története

Az ÉV TETŐJE pályázat hagyományosan  a legnagyobb seregszemléje évek óta a Szövetségnek.  Közel 30 évvel ezelőtt alapították az akkor vezetők azzal a céllal, hogy a minőségi szakmunkának legyen seregszemléje, ahol a szakmabeliek be tudják mutatni legújabb munkáikat.
Nyílt, országos pályázat, de hagyományosan a tagok vesznek részt leginkább a pályázaton, de a tagok mellett a nagy gyártók által támogatott szakemberek, kivitelezők is rendszeresen beadják pályázatukat a megmérettetésre. A pályázaton első helyen a minőség szerepel – minden pályázatot alaposan megvizsgál a zsűri és a legkiválóbbak kerülnek a nemzetközi zsűri elé, majd ezt követően dönt a közös ülésen a magyar és nemzetközi zsűri  a díjazottak köréről.
Hagyományosan  a CONSTRUMA ad helyet a díjkiosztónak, ahol ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra az elismerések – ez követően a díjazottak és a Szövetség közös gálavacsoráján ünnepelnek közösen a vendégek.

Az ÉV TETŐJE pályázatok történetében ezidáig legnagyobb sikert a 2015-ős évben érte el a sorozat, amikor a pályázatok elismerést kapott munkákat az IFD(Nemzetközi Tetőfedő Szövetség) hasonló pályázatán indította az ÉMSZ.
Két kategóriában adott be pályázatot az IFD versenyére a magyar tagszervezet és nem várt eredményt ért el két kategóriában is a két magyar pályázat.
Magastetők kategóriában az ÉV TETŐJE 2014 nívódíjas munkája, Kovács Sándor tetőfedő mester Madarász vendégháza hozta el a világbajnoki címet, míg a fémlemez fedések kategóriában a Zeneakadémia mintaszerű felújítási munkái nyerték el ezt a címet.
Az utóbbi munka a Puskás Művek, a HOREX és a Szolnok KAS közös munkája volt.

IFD_gala_1         IFD_Gala_II

Kovács Sándor (5) (Small)     Zakadémia

ÉV TETŐJE 2015