36 – FILEP Kémény Kft., Szeged

36. Pályamű

Pályázó: FILEP Kémény Kft., Szeged
Elismerés:  Zsűri elismerő oklevél
Kategória: Lapostetők, szigetelések
36-img210143304Társasház, Budapest II., Vincellér utca 16.

Anyaggyártó partner:  Büsscher & Hoffmann Kft.

A szűkszavú pályázati kiírás csak annyit tartalmazott, hogy a tetőre  + 10 cm PS. hab hőszigetelést kell beépíteni, kétrétegű bitumenes víz elleni szigeteléssel. Az anyagválasztás, a részletmegoldások, a vízelvezetés, stb. a szigetelő cégre lett bízva.
A vízelvezetés a szellőzőaknák peremén egyedi kialakítású fémlemez négyszög keresztmetszetű nyitott csatornákból összefolyóba vezetett és a szellőzőaknákban levezetett rendszerű volt. A pályázó hőszigetelő hab felhasználásával megszüntette a nyílt csatornákat és fém vázra szerelt CK lemezzel kiemelte a szellőzőaknák peremét. A vízelvezetést pontralejtéssel és ITALPROFILI összefolyókkal oldotta meg.
Attika megoldásként tulajdonképpen egy magasított tetőszegélyt kellett kiképezni és geometriailag összehozni a homlokzati hőszigeteléssel. Az attikaképzés és a szigetelési munka során folyamatosan kerülgetniük kellett a homlokzati hőszigeteléshez használt acél konzolos állványemelőket is.
Az új tetőszigetelést kétrétegű elasztomer modifikált Büsscher&Hoffmann lemezből készítették úgy, hogy a filcalátétes alaplemezt KingPUR-F ragasztóval ragasztották le.

ÉV TETŐJE 2015